Man och en pojke håller i en stor fisk sittande i en roddbåt på en sjö

Var med om ett oförglömligt fiskeäventyr på en av våra guidade fisketurer

Inled din semester i Sverige med en riktigt bra guidad fisketur. Varför inte följa med och fiska röding på Vättern (en av Europas största insjöar) tillsammans med en av våra guider? Eller vill du hellre fiska gös, gädda eller abborre? En av våra två professionella fiskeguider, Henrik som jobbar i Grännaområdet, eller Erik, i Kalmar, följer med dig. Vi lägger upp en individuell plan baserad på dina erfarenheter och önskemål och guidar dig till bästa möjliga fiskeupplevelser.

En guidad fisketur när den är som bäst

Vi tar med dig till ställen som du inte kan hitta till på egen hand. Beroende på vilket fiske du är intresserad av kan vi åker långt ut på Vättern eller till små sjöar med spännande fiske.

Alla våra turer görs med vår säkra, bekväma och fullt utrustade båtar av märket Alumacraft. Vi har båtarna på trailer, färdiga att bege sig till ett fiskevatten mellan Jönköping och Gränna eller Kalmar och Emmaboda. All fiske- och säkerhetsutrustning får du låna av oss, så du kan helt fokusera på fisket.

Under våra guidade fisketurer kan vi högst ta två fiskegäster i båten samtidigt för att fiskeguiden ska ha möjlighet att leverera den bästa möjliga upplevelsen. (Det går att arrangera en tur med fyra deltagare, kontakta oss så får vi diskutera detaljerna.)

Text Fishing-in-Sweden.com under konturen på en fisk
Bokning och kontakt

För bokning eller frågor om våra fisketurer:

Ett barn sitter i en roddbåt och håller i en stor fisk

Behöver du ytterligare skäl för kombinera din husbilssemester med en guidad fisketur?

  • När du bokar en av våra professionella fiskeguider ökar dina chanser betydligt att landa drömfångsten. Våra guider är experter på de lokala fiskevattnen och du får lära dig från några av Sveriges bästa sportfiskare.
  • Du behöver inte ta med egen fiskeutrustning. Vi ser till att du har allt du behöver och du får möjlighet att prova på några av marknadens bästa redskap.
  • Våra guidade fisketurer är den perfekta presenten för en fiskeentusiast eller för barn över 10 år med tidigare fiskeerfarenhet – de får ett fiskeäventyr som de kommer att minnas hela livet. Kontakta oss så skickar vi ett fint presentkort.
Mer information om våra fisketurer

Tid: En heldag, ungefär 10 timmar. Start- och sluttid efter överenskommelse med guiden. Vi rekommenderar att du bokar in ett datum i början av din semester. Om väderförhållandena inte är lämpliga den dagen, bokar vi om till ett senare datum. Guiden kontaktar dig 24 timmar innan överenskommet datum för att bekräfta tid och mötesplats. Vänligen notera att det är svårt för guiden att bekräfta turen tidigare än 24 timmar innan, eftersom väderprognoser inte kan göras långt i förväg. Väder och vind är nyckelfaktorer för en lyckad fisketur.

Deltagare: 2 personer samtidigt. Aktiviteten passar bra för barn över 10 år med tidigare fiskeerfarenhet och de bör ha en vuxen person med sig.

Pris: 4 500 kr för en hel dag, en tiotimmarstur för 2 personer. Priset inkluderar båt, guide samt all fiske- och säkerhetsutrustning (flytvästar, etc.).

Det är inte möjligt att vara fler än 2 personer som fiskar med guide i båten samtidigt. Vid fisketurer till mindre sjöar och om ni är 4 personer som vill fiska kan ni byta efter 5 timmar. 4 personer delar då på kostnaden för hela dagen och betalar 1 125 kr var för en guidad fisketur.

Förberedelser gäst: Varma och oömma/vattentäta kläder och stövlar – även på sommaren, tänk på att vädret kan ändras snabbt- solglasögon, solskyddskräm, keps eller hatt. Tillräckligt med mat och vatten för hela turen.

Bokningar: Skicka ett mejl till . Boka i god tid så vi har tid för planering. Bästa förutsättningar för att hitta ett ledigt datum är om ni boka mer än två månader innan.

Boka nu...

Mycket trevlig guide som har stor kunskap. Ger en känsla av att agera utan kommersiella syften, av rent intresse!

Emelie & Daniel Reidal, Gothenburg, på facebook

En absolut TOPPEN guide som tog hand om sina gäster på ett professionellt sätt.

Andreas Kanat, Füssen, Tyskland, på facebook

Fem stjärnor, inget mindre! Tre tyska vänner och jag själv kontaktade Fishing-in-Sweden med relativt kort varsel. De flesta av oss hade liten eller ingen erfarenhet av fiske så Michael organiserade allting. Med Henrik som guide och med hans ‘state of the art’ utrustning lyckades få tre gösar den dagen! Tack till er båda för en toppendag.

Marc Zilkens, Höchstadt, Tyskland, på facebook

Kvinna och ett barn i en roddbåt. Barnet håller en stor fisk.