Träna på din husbilssemester – något för hela familjen

Resetips för din träningssemester

Hyr en husbil och upptäck unika träningslandskap i Sverige. 

Alla Daylights husbilar är utrustade med dusch och varmvattenberedare, som fungerar med batteri- och gasoldrift utan att du behöver stå på en camping. Husbilarna har cykelställ, de största för upp till fyra cyklar. Flera av husbilarna har stora garage där det får plats en cykel, säkert och bekvämt. 

 På en cykel kan du utforska turiststråk, historiska stadskärnor, friluftsområden, naturreservat och biosfärområden. Vi samarbetar med cykeluthyraren Cykelkungen i Göteborg som hyr ut hybridcyklar i Göteborg.  

Du får ett specialerbjudande från cykeluthyraren Cykelkungen när du bokar husbil hos oss. Hitta en husbil att hyra den vecka du tänkte resa med familjen.

Är du intresserade av att hyra landsvägscyklar eller MTB-cyklar i Jönköping? Kontakta Cycling in Jönköping. Perfekt om ni hämtar er husbil på vår station på Roddargatan 4 i Jönköping.  

Cykla på  husbilssemestern
Parkera på en gård och cykla i bygden

Ställplats när din träning

Natursköna ställplatser och aktiviteter

Ta på er träningskläder och upptäck landsbygden. Vi arbetar med gårdar som erbjuder ställplats och goda träningsmöjligheter till sina gäster. 

Vid Anebysjön finns Målsånna Gård, en trevlig camping som erbjuder träning i gårdsmiljö. Erika och dottern Evenlina erbjuder träningsprogram. 

Nära Gränna, inom biosfärområdet Östra Vätternbranterna hittar du vackra ställplatser, sjöar och fantastiska träningsmiljöer.  

Du får ett specialerbjudande på gården Hemma på Hult när du bokar husbil hos oss. Se deras hemsida för mer information.

Hökensås National Park erbjuder en mängd unika natur och- träningsupplevelser. Du får ett specialerbjudande på Habo Camping och Café Lustfyllt när du bokar husbil hos oss. De ligger på cykelavstånd från Hökensås. Passa på att träna lite under er semester. 

Nära Kalmar ligger Ödevata Fiskecamp som har ställplatser på gården för husbilar. Vattensporter, simma och vandringsleder. Hyr en vedbastu på en flotte mitt i sjön. Du får ett specialerbjudande på, Ödevata Fiskecamp när du bokar husbil hos oss.

Se tillgänglighet för husbilar den vecka du tänkte resa med familjen 

Besök lokala träningsanläggningarna som drivs av kommuner och klubbar. IKHP i Huskvarna erbjuder spår och stigar för att springa, vandra och cykla MTB.

 

Husbilssemester vid sjön
Välj de mindre vägarna och hitta sjöarna

Husbil och outdoor

Åk till outdoor, MTB, simma, klättra eller vandra!

Den svenska naturen är perfekt för att utöva olika sporter, motionera och träna. 

Om du tränar för en Ironman eller Triathlon så har du tusentals sjöar att simma i eller springa och cykla runt. Leta upp en sjö med badplats och ställplats, utforska omgivning.

Om du gillar att klättra så finns det fina klippor för boulder och annan klättring i Bohuslän och Västervik.

Fler orter bygger upp MTB-banor vid deras sportanläggningar. Några exempel är Isaberg och IKHP i Huskvarna. I Göteborg kan du cykla MTB i naturreservat som Ängårdsbergen eller Delsjön.

 

Husbild vid en sjö
Parkera vid din träning

Parkera nära din tävling

Det finns också flera sportevenemang som pågår

Det finns också flera sportevenemang som pågår 

Den välkända Vätternrundan tar dig runt sjön Vättern på cykel - 30 mil i juni. 

 Grevskapsloppet på Visingsö är en familjedag för barn och vuxna, ett 1 eller 3 km lopp för barn och vuxna springer 5 eller 10 km. 

Sommartåget – ett 4,5 mil lopp från Jönköping till Visingsö. Spring delar eller hela sträckan. Det viktigaste är att man har roligt och umgås. 

 För de lite större utmaningarna anmäl dig till  Iironman 7.3 i Jönköping

 I Biosfärområdet Östra Vätternbranterna, kan du köra Landsjön Runt, som äger rum i oktober.  

 IKHP,i Huskvarna har regelbundna tävling i cross och MTB 

(Alla länkar öppnas i ett nytt fönster.  

Ironman i Kalmar har även Ironkids för barn mellan 3-13 

Nära Kalmar ligger vackra Ödevata Fiskecamp, den gröna eko byn. Du kan boka ställplats, bada bastu, laga mat utomhus och paddla i en kajak eller kanot.  För speciall erbjudanden när du hyr en husbil av Daylight Husbilscenter gå in på Ödevata Fiskecamps hemsida.

Har du frågor eller funderingar?

Då är du välkommen att kontakta oss.

Relax efter träning
Relax vid sjön efter en aktiv träningsdag